Kunnskapsgartnerne AS er din rådgiver i alle spørsmål som har å gjøre med moderne og fremtidsrettet informasjons- og dokumentforvaltning, arkiv- og bibliotekutvikling.

Fagbibliotekene tvinges til stadig å finne frem til nye bein å stå på – og som rettferdiggjør deres fortsatte eksistens og videre vekst. Overvåking av omverdenen er kanskje den tjenesten som gjør fagbibliotek aller mest relevant for virksomheten det skal betjene.

Mer integrert i, og relevant for virksomheten enn å arbeide med overvåking av omverdenen, kan ikke et fagbibliotek bli, hevder daglig leder i Kunnskapsgartnerne AS, Karl Kalseth, i en artikkel i Bok og Bibliotek 5/2015. Han tar der utgangspunkt i en nylig utgitt bok om overvåking av omverdenen (Competitive Intelligence for Information Professionals) forfattet av svenskene Charlotte Håkansson og Margareta Nelke, begge anerkjente informasjonseksperter og «informasjonsovervåkere» med lang erfaring fra bedrifter i henholdsvis Danmark og Sverige. Boken omtaler metoder og verktøy for effektiv informasjonsovervåking, og gir nærmest en oppskrift på hvordan du kan gå frem for å etablere en slik tjeneste, og innta en aktiv og ledende rolle som informasjonsovervåker i virksomheten. Boken argumenterer sterkt for at bibliotekarer har en viktig rolle å spille i disse sammenhengene.

Les som PDF hele artikkelen her.

Bilden är tagen av Kajsa Ragnestam.